VisuReal System

Szemüveget vásárolni igazi kihívás. Olyan keretet szeretnénk, ami illik hozzánk és olyan lencsét, mely tökéletes látást biztosít. E kettő együttes megvalósítása pedig nem egyszerű feladat.
Hoya VisuReal készülékének segítségével azonban mindez lehetővé válhat bármely optikában.

VisuReal rendszer egy számítógép, egy video program és egy speciális kamera kombinációjából áll, melynek segítségével az optikus fényképeket és videókat készít Önről a különböző keretekben. A program segítségével szimulálni tudja ezekben az egyes szemüveglencse-típusokat és szemléltetni tudja a színezett lencséket, a tükröződésmentesítő rétegek előnyeit és a különböző szemüveglencsék összehasonlítását. A szóba jövő opciók a könnyebb összehasonlítás érdekében egymás mellet is visszanézhetők. Ezáltal könnyű kiválasztani a legmegfelelőbb optikai keretet és lencsét még akkor is, ha a demolencsével egyébként nem látná önmagát és a keretet a tükörben.

 

De a VisuReal több ennél!

A Hoya fejlesztéseinek eredménye, mely egy csúcstechnológiájú lencsecentráló készülék, tized milliméter pontossággal méri le a szemüveg elkészítéséhez szükséges adatokat.

A szem minden egyes jellemzőjét figyelembe kell venni a lencseadatok meghatározásakor, hogy Ön a lehető legtökéletesebb szemüveget viselhesse. A legkisebb eltérés is vizuális stesszt okoz, hiszen a szemnek és az agynak többet kell dolgoznia, hogy kiegyenlítse a hibát. Ilyenkor a szemüveget viselők fáradt, égő szemekre panaszkodnak. Semmit sem ér egy olyan szemüveg, és annak használhatóságát lerontja, ha a lencsék pontatlanul vannak becsiszolva. A magyarországi statisztikák szerint a szemüveg viselését megnehezítő optikai tévedések, pontatlanságok kb 30-40%-át a pontatlansági hibák teszik ki.

A legnagyobb viselési kényelem elérése érdekében szükség van a pupilla középponti helyzetének a lencsén való meghatározására is, melyet a legtöbb optikában manuálisan végeznek. A VisuReal video-centírozó rendszerrel azonban mindez egy rendkívül precíz számítógépes módszerrel történik, miközben Ön természetes testtartást vehet fel, ami szintén nagyon fontos a pontos eredmény szempontjából. A vizsgálat során a VisuReal kijelez minden mérési eredményt, az eredményeket pedig egy jegyzőkönyvben rögzíti, hogy amennyiben szükséges, a későbbiekben is felhasználhatóak legyenek.

VisuReal rendszer segítségével készült szemüveg kiváló látásminőséget, hosszú évekig tartó kényelmes viseletet és spontán megszokást biztosít, mely utóbbi a progresszív/multifokális szemüveglencsék esetében kiemelkedő jelentőséggel bír.

A rendszer Szombathelyen csak nálunk érhető el. 

Várjuk sok szeretettel!