Szemtükör program by Opticent

AZ Opticnet Szemtükör Program egy komplex szűrőprogram, amelyet azért hoztunk létre, hogy a testünk különböző betegségeit a szemen át vizsgálva diagnosztizáljuk, előre jelezzük.

A szem az egyik legcsodálatosabb emberi szerv, az agy után a testünk második legbonyolultabb felépítésű része. Több, mint 1 millió idegszál köti össze a szemünket az agyunkkal, és a memóriánkban tárolt adatok 80%-a a látásunkhoz kapcsolható. Forrás(*)

Ezért nem meglepő az sem, hogyha a szemünk nem megfelelőlen működik az jelentős idegi és fizikai megterhelés okozhat az egész testünknek. Továbbá ezen különleges szerv alapos vizsgálatával hasznos információt nyerhetünk testünk számos egyéb szervéről is.

Azért vettük célba elsőként a nyak- és fejfájásokat, mert ezek a tünetek a magyar lakosság több, mint 2/3-ánál jelentkeznek. Csupán kevesen tudják, hogy ezek a panaszok nagyon gyakran látással összefüggőek (1).

Nemzetközi kutatásokra alapozva és a legjobb hazai szakemberekkel együttműködve kidolgoztunk egy egyedülálló vizsgálati metódust. Ez a vizsgálati metódus kizárólag a programban résztvevő Opticnet Optikákban érhető el és nem csak megállapítja, hogy a páciens nyak- vagy fejfájása látással összefüggő-e, hanem konkrét életminőség javító megoldási javaslatokkal is szolgál.

1) World Health Organization, Media Centre, Fact sheet N°277, Headache Disorders, October 2012
3) Schmitz S, a Német Optikai Szövetség ZVA 857 páciensen végzett felmérése alapján (DOZ 05-19998).

Hogyan néz ki ez az egyedülálló vizsgálat?

Szűrő kérdőív

Nyak- és fejfájásszűrő kérdőív kiértékelésével kiderül, hogy az Ön tünetei látással összefüggőek-e.

Online kérdőív: ITT

Amennyiben a kérdőív alapján nyak- és fejfájása látásproblémára vezethető vissza, kérjük térjen vissza honlapunkra és foglaljon időpontot személyesen, telefonon vagy online.

Telefonon: 06 94 322 448

Online időpont foglalás: ITT

Látásvizsgálat

A látással összefüggő tünetekkel rendelkezők részt vesznek egy Opticnet protokoll szerinti látásvizsgálaton. A vizsgálat részét képezi a részletes anamnézis felvétele, valamint a szokásos látásvizsgálaton (fél szemmel betű vagy szám olvasáson) túl, a két szem együttes működésének vizsgálata és egyéb speciális (Polateszt részletek: ITT) műszerekkel végzett vizsgálatok is.

Amennyiben nyak- és fejfájása nem látásproblémából fakad, a vizsgálat véget ér.
Azonban lehetősége van kérni a látásvizsgálat folytatását, az optika látásvizsgálati díjai alapján!

Magyarázat és megoldás

A vizsgálatok lezárásaként a szakemberek részletesen elmagyarázzák a vizsgálatok eredményét és szükség esetén olyan látáskorrekciós megoldást ajánlanak, amellyel orvosolhatóak nyak- és fejfájásos tünetei.  Gyakran előfordul, hogy a korábban viselt szemüvegtől eltérő korrekciót javasol a szakember.

Ne hagyja ki ezt a páratlan lehetőséget, hiszen a fej- és nyakfájás nagy mértékben megnehezíti életünket, stresszt okoz, ami további egészségügyi problémához vezethet. Ne várjon, látogasson el optikánkba, hogy mielőbb megállapítsuk a fájdalom gyökérokát!

Várjuk sok szeretettel optikánkban.
Mottónk
Az Ön látása, a mi élményünk!