You are currently viewing Mire figyeljünk multifokális lencse vásárlásakor?

Mire figyeljünk multifokális lencse vásárlásakor?

A multifokális lencsék ma már egyre népszerűbbek, elsősorban azért, mert viselőjüknek egész napra kényelmes látást biztosítanak minden távolságra. Értelemszerűen, akiknek közelre és távolra is kell szemüveg, sokszor úgy vannak vele, hogy kényelmetlen lenne mindig két szemüveget maguknál hordaniuk és cserélgetniük, ezért a multifokális lencsében találják meg az ideális választást. 

Fontos, hogy a vevőt alaposan kikérdezzük, és ezáltal megtaláljuk számára a legjobb megoldást. Először általában azt tudakoljuk meg
– milyen munkakörben dolgozik
– mennyi időt tölt átlagosan a monitor előtt a munkahelyén és otthon
– milyen távolságokra használja a szemüvegét

Természetesen nem csak a munka létezik egy ember életében, így a kikapcsolódás esetében is fontos szerep jut a megfelelő lencséknek. Így többek között megkérdezzük a kedves vásárlótól azt is
– gyakran olvas-e könyveket, folyóiratokat
– azt milyen formában teszi
– kijelzőn, e-book olvasón keresztül vagy a hagyományosabb papír formájában

Végül a szabadidő tevékenységekre is kitérünk, hiszen egy golfozás, teniszezés és biciklizés során is más-más igénynek vannak kitéve a szemeink. 

A kikérdezést követően történik meg a lencse ajánlása. Természetesen több lehetőség közül lehet választani, személyre szabott ajánlások történnek, amely során a vevő igényei és anyagi megfontolásai egyaránt fontos szerepet kapnak.
Ezt követően a keret kiválasztása történik meg, nagyon széles a választék, többek között olyan ismert márkák közül lehet választani, mint a Calvin Klein, a Lacoste, a Pepe Jeans, vagy a Tommy Hilfiger. 

Mandli Optika Szombathely multifokalis lencse Hoya VisuReal rendszer
 

A következő lépést külön ki kell emelnem, egyrészről ez egy rendkívül fontos folyamat, másrészt a Mándli Optika olyan rendszerrel végzi mindezt, amely a városban egyedülállónak tekinthető. A lencse feljelöléséről van szó, amely a VisuReal (további érdekes részletek a VisuReal folyamatról: ITT) rendszerrel 10-ed mm pontosan történik, és ennek köszönhetően mind a látás, mind a komfort tekintetében tökéletes minőséget kap a vásárló. 

Az anatómiai vizsgálat a következő lépcsőfok, itt azt vizsgáljuk, hogy minden irányban mozog-e a vevő szeme, milyen a konvergencia, tehát a képes e a két szem közelíteni egymáshoz olvasáskor. Természetesen nem maradhat el a tükörpróba, amely az olvasási tartomány hosszának megállapítása miatt lényeges.
Amint azt bizonyára a fenti sorokból leszűrte a kedves olvasó, precíz és jól átgondolt munkafolyamat jellemez minket, úgy gondoljuk, hogy a lehető legnagyobb odafigyelést, és természetesen a legjobb minőséget érdemli meg a vásárló. 

Ha elégedett az ügyfél, akkor megtörténik a rendelés, és a maximum öt napos gyártási folyamat végén el is készül a szemüveg. Az átadás során a lencsét egy év megszokási garanciával adjuk, és ahogy azt a korábbi blog bejegyzésben is külön kiemeltem, egy műanyag garanciakártyát is kap a vevő. Az pedig magától értetődő nálunk, hogy  az optikánk minden eladáskor felajánlja a szemüvegek karbantartását, legyen szó tisztításról vagy igazításról. 

Mandli Optika Szombathely Hoya multifokalis lencse akcio

A bejegyzés végén kiemelném, hogy május 31.-ig 25%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá az új multifokális lencséjükhöz!
Sőt az új lencséjüket kombinálhatják a fényresötétedő megoldással is, aminél szintén igénybe vehetik a májusi akciót.

A Mándli Optika csapata