You are currently viewing Iskolakezdés „más” szemüvegen keresztül!

Iskolakezdés „más” szemüvegen keresztül!

Rengeteg feladat hárul a kedves szülőkre az iskolakezdéskor. Értelemszerűen a tankönyvek, füzetek, iskolatáska és egyéb nélkülözhetetlen eszközök beszerzése áll az első helyen, de gondolni kell arra is, hogy mennyit változott a gyermek szemének állapota a nyár során.

Mondani sem kell, hogy a fiatalok egyre többet használják a mobileszközeiket, valamint az elmúlt hónapokban a digitális oktatás során jó eséllyel a laptop előtt is több órán keresztül ültek, így fontos, hogy biztos képet kapjunk a gyermek szeméről. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire kellemetlen lehet a diák számára, ha nem látja elég jól a táblát. Legyen szó matematikai feladatokról, költőktől vett idézetekről vagy éppen a történelem óra vázlatának lemásolásáról. Könnyen lehet, hogy kellemetlennek érzi a helyzetet, és nem is szól emiatt a tanárnak, és csak hónapokkal a tanév megkezdése után derül ki, hogy miért is teljesített gyengébben.

Ráadásul ha a látással gond van, az az idegrendszert is megterheli, és így az órán való koncentrálás is jóval nehezebb lesz. Különösen akkor érdemes az iskolakezdés előtti szemészeti vizsgálaton elgondolkodni, amikor azt vesszük észre, hogy a gyermek túlságosan közelről olvas vagy rajzol, hunyorog vagy éppen gyakorta van fejfájása.

A Mándli Optikában természetesen lehetőség van alapos és pontos szemészeti vizsgálatra, méghozzá minőségileg felszerelt helyen, természetesen jóhírű, szakképzett ovos segítségével.

Egy iskolakezdés nagy költségekkel jár, de mi gondoltunk erre is: a Mándli Optikában 25%-os kedvezményt adunk a gyermekszemüveg-lencsékre.

Szeretettel várják Önt és családját üzleteikben!