You are currently viewing Elő a napszemüvegekkel!

Elő a napszemüvegekkel!

A nyár beköszöntével sokunknál előkerülnek a napszemüvegek, amelyek jó választás esetén öltöztetnek is minket. Fontos azonban kiemelni, hogy nemcsak egyszerű divatcikkről van szó. Megelőző szereppel is rendelkeznek, amelynek segítségével számos betegséget el lehet kerülni. A bőrkárosítás mellett ugyanis a folyamatos és közvetlen napfény hatása a szemünkön is érződik, és amennyiben nem figyelünk oda a védelmére, később több problémával szembesülhetünk.

Különösen fontos a napszemüveg viselése, ha olyan helyekre utazunk, ahol visszatükröződő fénynek lehetnek kitéve a szemeink. Többek között a fehér, homokos tengerpart és a nyílt víz hozható fel példának, de magasabb hegyek esetében is ajánlott. Érdekesség, és sokan nem tudják, de a káros UV-sugárzás nagyrésze átjut a felhőkön, ezért ajánlatos napszemüveget viselni a nyári borús időben is. Szóval ha valakit felhős időben is napszemüvegben látunk a meleg hónapok során, nem feltétlenül kell azt gondolnunk, hogy csak divatból hordja, egészségprevenciós szereppel is bírhat ilyenkor a viselt szemüveg.

Természetesen rendkívül fontos a napszemüveg minősége, egy jól kiválasztott darab sokat tehet a szemünk védelmében, egy rossz minőségű viszont akár még árthat is. Ezért fontos kikérni szakemberek véleményét, a Mándli Optikában természetesen erre lehetőség van, tanácsokkal, javaslatokkal látjuk el ügyfeleinket, amelyet követően könnyebb és szintén lényeges szempont, tudatosabb  döntést tudnak hozni.

Külön kiemelném a Chemistrie mágneses CLIP-ON napszemüvegeket, amelyek egyre népszerűbbek hazánkban. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a kedves vásárlónak nem kell kompromisszumot kötnie, hogy szemüveget vagy napszemüveget viseljen. A legfontosabb tulajdonsága, hogy az elsődlegesnek tekintett optikai szemüveget egy polarizált napüvegszemcsével egészíti ki. A CLIP-ON tulajdonképpen a lencsékbe befúrt mágnesekkel illeszkedik az optikai kerethez. Ráadásul mindezt észrevétlenül teszi, és jól illeszthető az optikai szemüvegkerethez. Összefoglalva elmondható, hogy minden egyes élethelyzetben, mikor szemüveget hordunk, tökéletesen teszi a dolgát, és közben UV-védelmet is biztosít.

Várunk Titeket sok szeretettel
Mándli optika csapata