You are currently viewing 5 vásárlási tipp a Mándli Optikától, amire mindenképpen figyeljünk!

5 vásárlási tipp a Mándli Optikától, amire mindenképpen figyeljünk!

Bármilyen termékről van szó, fontos szempont a vásárlás menetének pontos ismerete. Amennyiben ezzel tisztában van a kedves vevő, akkor sokkal könnyebben valósul meg a tudatos vásárlás folyamata. Ez azért fontos, mert  így tisztában lesz a lehetőségeivel, pontosan tudja, hogy milyen szolgáltatásokat kap, és egyúttal időt spórol meg magának.

Az alábbiakban azt mutatom be, hogy a Mándli Optikában miként történik az eladás menete.

Először is a vevő kikérdezése történik, amely során az ügyfél elmondja, hogy milyen igényei vannak. Fontos tisztázni több szempontot is, többek között a munkakörét, az olvasási szokásait, azt, hogy  vezet-e járművet, hordott-e eddig esetleg szemüveget, és természetesen lényeges, hogy kizárólag olvasásra használja vagy általános felhasználásra kell neki a szemüveg. A vevő igénye a lényeg, és ezért különösen odafigyelünk a kölcsönös kommunikációra.

Amint megbeszéltük a felhasználás feltételeit, megtörténik a lencse típusának a kiválasztása. Lényeges azt is kiemelni, hogy a keretet mindig a lencséhez ajánljuk. Tehát az az elsődleges, hogy milyen típusú és erősségű lencsére van szüksége az ügyfélnek, és csak azt követően történik a keretválasztás!
Itt megjegyezném, hogy nagy értékű multifokális lencsénél nem szerencsés kézzel bejelölni a pupilla magasságát, ugyanis nagy velószínűséggel a lencse pontatlan lesz. A Mándli Optikánál a vevő beáll a gép elé (VisuReal, további részletek: ITT), amely tizedmilliméter pontosan lefotózza a vevőt, ezt követően megtörténik a visszaellenőrzés és a manuális vizsgálat, majd a tükörpróba, és ezután van csak döntés.
Ez is mutatja, hogy különösen nagy hangsúlyt helyezünk a pontosságra.

A vásárlás végén az ügyfél gyári igazolást kap (garancia kártya), amely a lencséhez jár. Ezen a nevével ellátott plasztik kártyán természetesen a garancia mellett fel van tüntetve a lencse típusa is.
Nálunk az a vásárlás utolsó fázisa, amikor a garancia kártya mellett a kedves vásárlónk még megkapja az optika igazolványát is. Ezzel az igazolvánnyal tudja igazolni a vásárlás tényét, igénybe venni a garanciális javítást és ezen igazolvány bizonyítja, hogy minőséget kapott. Ez számunkra is éppúgy fontos, mint minden kedves vevőnkenk.

Bízom benne, hogy ezzel a rövid vásárlási útmutatóval sikerült a kedves ügyfeleinknek bemutatni azt, hogy miképp működik nálunk a vásárlás menete.

Végezetül egy közelmúltbeli, egyedi és egyben humoros történetet osztanék meg, ami bizonyítja, hogy a vásárlók igényei valóban mindennél fontosabbak számunkra.
Egy esős, szomorkás délelőtt során betért hozzánk egy ügyfél, aki átadta nekünk a megrendelésről készült papírt, és szerette volna átvenni a szemüvegét. Feltettük neki a kérdést, hogy mikor is történt a rendelés, a válaszán azonban alaposan meglepődtünk. Három évvel ezelőtt rendelte meg ugyanis a terméket. Természetesen adta magát a kérdés, hogy miért nem jött érte, ő pedig rendkívül őszintén ezt válaszolta: „ Le voltam csukva.” Értékelendő volt az őszintesége, hiszen azt is mondhatta volna, hogy külföldön tartózkodott. Minden bizonnyal felmerül a kérdés Önökben, hogy vajon meg volt-e még a szemüveg? Természetesen mi mindig megőrizzük a megrendelt termékeket, és egy rövid keresést követően rátaláltunk az úriember szemüvegére. A történet csattanója pedig az, hogy mivel a három év alatt nem romlott a látása, még tökéletesen is látott vele.

A Mándli Optika csapata